Reacties van lezers

Een greep uit de vele reacties op het boek ‘Doe mij maar Diabetes’ en ‘Doe mij maar diabetes … en een baby’


‘Zo herkenbaar en goed verwoord!’

Lieve Loes,

Zowel boek 1 als boek 2 heb ik in één keer uitgelezen. Zo herkenbaar en goed verwoord! Een verhaal met een lach en een traan dat onder andere weergeeft welke moeilijke keuzes je (soms) moet maken, in verschillende situaties, rondom je gezondheid.

Je zorgt ervoor dat anderen die geen (of beperkt) kennis hebben van Diabetes type 1 een kleine kijk in je leven krijgen door het delen van realistische ervaringen waarmee je dagelijks de strijd aangaat. Ik vermoed dat veel mensen met Diabetes type 1 de struggles die je beschrijft herkennen.

Ik ben trots op je en ik ben benieuwd naar je volgende boek……

Suzan


‘Even mijn artsen hierover informeren…’

En hij is uit!!! Dankjewel dat we mee mochten kijken in jullie leven.. ben nu nieuwsgierig of ik een beetje hetzelfde kan verwachten! Maandag 20 weken zwanger.. dinsdag mijn artsen maar eens op de hoogte brengen of ze deze boeken al gelezen hebben …

Anne


Moeder van een diabetes dochter

Geweldig boek! Ik denk als moeder van een diabetes dochter en weet zeker dat iedereen die ongevraagd met diabetes te maken heeft hier kracht en steun uithaalt. Super Loes!

Helga


‘Geweldig dat je jouw ervaring wilt delen!’

Ik heb je boek vandaag uitgelezen. Wat geweldig dat je je ervaringen wilt delen en ik weet zeker dat je boek een heleboel mensen meer inzicht in en begrip voor diabetes zal geven. Zoals je zelf al zegt: we doen 24/7 ons best en meer kunnen we niet doen. Helaas lukt het zelfs dan niet om stabiele waarden te bereiken en dan is dat begrip toch wel super fijn. Het zal nog even duren voordat onze kleine heldin met diabetes type 1 je boek zal gaan lezen. Ik vond het in ieder geval geweldig.

Ingrid


‘Ik hoop dat er een vervolg komt!’

Loes ik heb je boek afgelopen weekend in één adem uitgelezen. Echt, mijn complimenten. Ik wist vooraf nauwelijks iets van diabetes, laat staan hoe het is om ermee te leven. Het geeft een goede inkijk in het leven van iemand met diabetes, maar daarnaast vind ik je schrijfstijl echt ontzettend fijn en tof, ga zo door! Ik hoop dat er een vervolg komt, dat ga ik zeker weer lezen! Daarnaast vind ik je als mens enorm inspirerend, hoe jij in het leven staat en met zaken omgaat. Geniet nog van je zwangerschap!
Eefje

‘Bedankt voor de lach op mijn moeders gezicht’

Beste Loes,

Voor Moederdag hebben mijn broer en ik jouw boek cadeau gedaan aan mijn moeder die al langer dan tien jaar diabetes heeft, type LADA. Ze was heeeeeel erg blij met jouw boek, want ze had er natuurlijk al over gelezen op de website van Diabc!

Onlangs ging jouw boek mee in de koffer naar La Palma, waar ik samen met mijn moeder naartoe op vakantie ging. Ik heb haar lange tijd niet zo horen lachen om een boek, en dan met name om de humoristische illustraties die voor haar zo mega herkenbaar waren maar ook om jouw geweldige schrijfstijl. Elke avond las mijn moeder een stukje uit jouw boek voor, voor mij als dochter van een moeder met diabetes ook erg herkenbaar.

Ik bewonder je doorzettingsvermogen, moed, optimisme, daadkracht en je krachtige persoonlijkheid. Wat fijn dat je een partner hebt die jou zo goed begrijpt en ondersteunt. Bedankt voor je openheid door je verhaal uit te brengen en op deze manier een steun te zijn voor vele diabetespatiënten die zich zeker in jouw verhaal zullen herkennen.

Bedankt voor je prachtig geschreven boek en de creatieve illustraties die zorgden voor een lach op mijn moeders gezicht. Ik wens je veel succes voor de toekomst.

Een hartelijke groet,

Hilde


‘Een heerlijk boek met veel humor en herkenning’

Hoi Loes,

Een paar weekjes geleden kwam je boek uit en liep ik samen met mam ’s avonds naar huis met een persoonlijk ondertekend exemplaar in mijn tas.

Wat een heerlijk boek met veel humor en herkenning.

Binnen een kwartier lezen stonden de tranen al in mijn ogen. Vooral toen ik las dat je het lastig vond om jezelf en de diabetes los van elkaar te zien. Het feit dat je gedrag soms zo bepaald wordt door je ziekte is iets waar ik soms ook erg meer worstel.

Ik heb geen diabetes maar heb veel last van migraine. Het omgaan met een ziekte die niet zichtbaar is soms erg lastig. Mensen hebben geen begrip of maken het allemaal minder erg (oo ik heb ook hoofdpijn, dan pak ik een paracetamolletje en dan ga ik weer door!!!). Niet dat ik zielig wil zijn maar dan merk je dat mensen gewoon niet weten wat het inhoudt.

Fijn om te lezen dat ook jij soms zo chagrijnig kan zijn omdat je ondanks je doorzettingsvermogen en positieve instelling  soms niets kan doen tegen die je ziekte….. je vervolgens uitkuurt op degene die het dichts bij je staat. Gelukkig is er  dan die lieve man die altijd begrip en geduld op kan brengen.

Maar uiteindelijk merk je ook dat wanneer je terugkijkt op alles je merkt dat er mooie dingen uit voortgekomen zijn, dingen die je anders misschien niet had mogen ervaren.

Lieve Loes, dank je wel dat je me het gevoel hebt gegeven dat ik niet alleen ben in hoe ik me soms voel en dingen ervaar. Dat het best mag om je rot te voelen. Dat het goed is telkens weer op te krabbelen. Maar vooral  het stukje “ziek” zien als iets wat bij me hoort maar niet bepaalt wie ik ben.

Kus Martine


‘Fijn boek voor ouders en partners van diabeten’

Hallo Loes,

Ik heb je boek gelezen. Het is echt een heel fijn boek. Ik denk dat mensen die pas diabetes hebben,hier heel veel steun aan hebben. Ook is het fijn voor de ouders en partners van deze mensen. Het geeft een duidelijk beeld hoe deze mensen zich vaak voelen.

Groetjes

Anny.


‘Hoop dat er snel een tweede druk komt!’

Hallo Loes,

Ik had beloofd je te laten weten wat ik van je boek vond. Fijn om te lezen hoe een ander met zijn ziekte omgaat. Veel herkenning maar ook veel verschillen. Ik was ouder toen ik het kreeg…………..en ik heb diabetes type 2. 5 pillen metformine per dag en 5 maal insuline spuiten. Nu door de operatie en het afvallen hoop ik voor een groot gedeelte van het spuiten af te komen. Ik heb net zo’n schat van een man als jij die mij altijd helpt, steunt en meedenkt.

Ook ik ben HEEL perfectionistisch. Ik heb ook diverse keren een psycholoog bezocht om te accepteren dat dit een ziekte is die bij mij hoort en waar ik mee moet leren leven. Na 20 jaar adviseur te zijn geweest bij de Rabobank gestopt. Teveel stress. Nu alweer 3 jaar aan het werk als receptioniste / telefoniste, minder stress, in dienst van de gemeente, dus ambtenaar, NIET verteld bij mijn sollicitatie dat ik diabetes had. Vertel het zo wie zo bijna niemand…….er zijn er maar weinig die het weten. (schaamte) Mijn lichaam laat mij in de steek.

Ik wens je veel succes met je boek en hoop dat je snel aan de tweede druk toe bent.

Heel veel groetjes

A.


‘Bedankt voor het kijkje in jouw leven’

Hallo Loes,

Ik lees niet zoveel boeken omdat als ik eraan begin, ik gegrepen wordt door het verhaal en de rest om me heen even vergeet. Zoals verwacht ook met jouw boek. Gisteravond in bed eraan begonnen en zojuist uitgelezen. Geweldig boek, knap geschreven want het boeide me enorm en sommige beschrijvingen zijn natuurlijk heel herkenbaar. Soms tranen in de ogen (de stress v/d niet werkende pods in de VS), tot het besef dat diabetes zich in ieder lichaam anders uit. Ik heb een kijkje in je leven mogen nemen. Ik zie overeenkomsten met mijn leven wat ik me niet eerder heb gerealiseerd. Nogmaals bedankt voor het delen van je verhaal en succes met de boekverkoop.

Best regards, Joost


‘Een boek waar ik veel van geleerd heb’

Hey Loes! Ik heb afgelopen week in het vliegtuig en op het terras, tijdens een stedentrip jouw boek gelezen! Echt een boek waar ik veel van geleerd heb en ik sta ervan te kijken in wat voor rollercoaster jij leeft! Knap hoor hoe jij dat allemaal doet! Heb ik echt bewondering voor…niet alleen de omgang met diabetes maar vooral ook nog de combi met jouw droombaan! Je flikt het maar ‘even’! En wat een superlieve kerel heb jij! Ook credits voor hem! 🙂

Bauke


‘In één ruk uitgelezen’

Hé Loes, Eergisteren het boek bij je ouders opgehaald. Heb het dezelfde avond in een ruk uitgelezen. Kan alleen maar zeggen: “petje af”. Heb meer inzicht gekregen in het hoe, wat en waarom bij diabetes. Makkelijk te lezen en geschreven vanuit je gevoel; met een lach en een traan. Daar mag je héél trots op zijn!!!

Marian


‘Heel herkenbaar!’

Hoi! Ik heb het boek quasi in een keer uitgelezen. Veel herkenbare situaties/gevoelens. Je geeft heel goed weer wat diabetes met je doet. Bedankt om dit met ons te willen delen.

Liesbeth


‘Een aanrader en echte must-have!’

Loes, ik heb je boek bijna in één ruk je boek uitgelezen! Wat een herkenning. Mijn dochter heeft nu tien jaar diabetes type 1. Ze kreeg het op haar 10e jaar en zei na een half jaar “Mam, ik heb niet eens genoten van het gezond zijn”! Dat raakte me enorm en gaf aan wat een impact het had.

Je boek geeft heel goed weer wat diabetes in het dagelijkse leven met je doet en eigenlijk een must-have voor alle naasten van iemand met diabetes. Echt een aanrader!

Wens jou en Remco alle goeds voor de toekomst!

Els Gerritsen-Rougoor


‘Een en al herkenning!’

Wat herkenbaar; heb het boek in één ruk uitgelezen.

Ria Oomen


‘Fijn om te weten dat ik niet de enige ben…’

Wauw! Wat een mooi, bijzonder en fijn boek om te lezen! Het leest ontzettend makkelijk en is o zo herkenbaar.. zelf ben ik 26 jaar en heb ik al ruim 21 jaar diabetes. In mei krijg ik ook een omnipod om eindelijk betere stabiele waardes te krijgen met uiteindelijk een goed hba1c! Ik heb enorm moeten lachen om je uitspraken en vaak leek t net alsof ik mijn eigen verhaal lees.. fijn om te weten dat ik niet de enige ben die enorm haar best doe,maar hier niet altijd de vruchten van ziet! Je boek geeft mij weer een enorme puls, want net als jij ervaar ik ook van tijd tot tijd een motivatie dip en is t soms moeilijk om positief te blijven.. de beste tip uit je boek vind ik nog; ik heb diabetes, ik ben niet diabetes!! Dank voor een kijkje in je leven, het heeft mij nu al geholpen!!😊

Anke Linders


‘De kracht van kwetsbaarheid is weer bewezen!’

De kracht van kwetsbaarheid heb jij weer bewezen in jouw boek: Mooi, bijzonder, kippenvel, tranen in mijn ogen. Geweldig! Ik werd helemaal meegenomen in jouw leven en heb het boek in 1 ruk uitgelezen vanmiddag. Je mag trots zijn op dit boek Loes!

Edith Helwegen


‘Een lach, een traan en dik kippenvel!’

Loes, hij is uit! Met een lach, een traan en bij vlagen dik kippenvel. Complimenten!! Zo herkenbaar! Bedankt dat je jouw verhaal met ons wilde delen.

Groetjes Anne

 


Advertenties

5 gedachtes over “Reacties van lezers

 1. Pingback: Groot nieuws! | Doe Mij Maar Diabetes

 2. Loes, heel erg bedankt voor het mooie boek wat je uitgebracht hebt.
  Ik ben 60 jaar en sinds 3 jaar diabetes type 1. Voor mij is dit als een donderslag binnen gekomen. O wat was er veel herkenbaar uit je boek!!! Ik heb er veel kracht uit gehaald. Dank je. Maar nu wil ik jullie Proficiat wensen met jullie zwangerschap. Geweldig!!!!!!!
  Groetjes, Marit

  Like

 3. Hallo Loes,
  Het wordt een beetje eentonig, maar ook ik heb jou boek in één keer uitgelezen.
  Ik ben 52 jaar en sinds 6 jaar diabetes type 1 en sinds een jaar gebruik ik ook de omnipod. Het gaat wel beter met mijn waardes, maar zeker niet goed genoeg.

  Ik vind het moeilijk om te zeggen dat ik diabetes heb, aan de ene kant vind ik het prima dat er heel veel mensen zijn die het niet weten dat ik diabetes type 1 heb. Aan de andere kant zou ik willen dat iedereen het weet, maar dan wel GOED.
  Wat zou ik toch graag willen dat iedereen om mij heen (sportclub, werk, familie, vrienden) dit boek gaan lezen, zodat ze écht weten wat het is om deze ziekte te hebben. Maar hoe zeg je dat en hoe weet je of ze het echt gaan lezen.

  Voor mij was het een héél fijn boek om te lezen, het voelt toch een beetje alsof je er niet alleen voor staat!
  Héél hartelijk bedankt hiervoor en succes met alles wat je doet en gaat doen.

  Lieve groet Erna

  Like

  • Dank voor je lieve bericht Erna! Ik zou zeggen: geef het boek door aan je familie, vrienden, collega’s en op de sportclub! Ik weet zeker dat er meer begrip voor je situatie ontstaat. Samen kunnen we bereiken dat meer mensen zich bewust worden van onze 24/7 diabetes-struggle.
   Het allerbeste voor de toekomst,
   Loes

   Like

 4. Zelf heb ik ook een schat van een dochter (15 maand) Het eerste boek was geweldig, maar ook deze mag er wezen!
  Heerlijk een lach en een traan. Want zoals jij het beschrijft. Zo is het gewoon. Bedankt voor het inkijkje en de leuke signering. Nu weer moed bij elkaar sprokkelen voor de tweede zwangerschap.
  Toch altijd fijn als iemand anders je is voorgegaan. Dat maakt het wat minder zwaar. Dank je wel!

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s