Lezing

Nadat in 2015 het eerste boek van Loes uitkwam, werd zij steeds vaker gevraagd om hierover te vertellen. Toen het tweede boek geschreven was, bleek het verhaal voor de lezing compleet en klaar om verteld te worden.

Loes Heijmans-Beek (1983) heeft diabetes type 1 sinds 2004. In haar boeken ‘Doe mij maar diabetes’ (2015) en ‘Doe mij maar diabetes… en een baby’ (2018) vertelt zij bloedeerlijk hoe het is om vierentwintig uur per dag te leven met diabetes.

Voor mensen met diabetes is dit een ‘feest’ der herkenning. Voor alle zorgverleners die te maken met hebben met diabetespatiënten is het een eye-opener van jewelste. In een tien minuten durend consult kun je nu eenmaal niet in het hoofd van je patiënt kijken. Loes geeft je deze inkijk wél en dat resulteert in nieuwe inzichten, verrassende openbaringen en soms bloedeerlijke confrontaties.

Loes is een ervaringsdeskundige die met een open, eerlijke en (ondanks het onderwerp) humoristische blik laat zien hoe het leven met diabetes er in de praktijk uit ziet.

Bekijk hier de promo van de lezing ‘Doe mij maar diabetes’

Doe mij maar Diabetes Teaser from Loes Heijmans on Vimeo.

En bekijk ook de reacties op haar lezing:

stillWanda

stillJohn

stillAmy

Nog meer reacties:

11 november 2018 – Lezing voor DVN Jong

‘We lanceerden een JONG magazine over zwangerschap bij diabetes. Uiteraard heeft Loes in het magazine zelf een mooie bijdrage geleverd. En tijdens de Babyshower (het was immers de geboorte van een magazine 😊) sprak Loes de bijna 50 bezoekers toe met een Ted Talk. Wat een inspirerende vertelster bleek zij! Haar open en verstaanbare manier van vertellen boeide alle aanwezigen enorm. Met humor en een kwetsbare ondertoon vertelde ze de andere meiden met diabetes en hun aanhang die aanwezig waren over de keuze om zwanger te worden, alles wat er tijdens de zwangerschap op haar afkwam en hoe de bevalling van haar ‘mannen’ verliep. Inspirerend en fijn om te horen! Ok… en ook confronterend en heftig. Maar al met al een fijne combinatie met de wat zakelijkere benadering van Dr Harold de Valk die de andere inhoudelijke bijdrage verzorgde. Dank je wel, Loes!’

Inge Olivier van Diabetesvereniging Nederland


22 maart 2018 – Lezing regioscholing V&VN Diabeteszorg Assen

De diabetesverpleegkundigen van V&VN beoordelen de lezing ‘Doe mij maar Diabetes’ van Loes Heijmans gemiddeld met een 9,1.


19 maart 2018 – Facebook Live Lezing voor Abbott

‘Hartelijk bedankt voor de geslaagde lezing! We hebben veel positieve reacties mogen ontvangen van onze klant en de community!’

Nienke Marree via Abbott


6 maart 2018 –  Lezing voor Studievereniging NOPFY, HAN Nijmegen

‘Vandaag hebben we een enorm druk bezocht multidisciplinair symposium over diabetes gehad. Waarbij ervaringsdeskundige Loes Heijmans-Beek ons een kijkje in haar leven gaf. Wat we als zorgverleners uit de boeken meekrijgen wil niet altijd een beeld van de praktijk schetsen. Een belangrijke boodschap die ze meegaf was dat je op de ervaring en kennis van de patiënt moet rekenen. Leven met diabetes is een enorme klus, maar door samen te werken en verder te kijken dan alleen bloedglucosewaarden komen we een heel eind!

We willen Loes enorm bedanken voor haar enthousiasme en openheid!’

Annemijn Beekman van NOPFY


 

Wil je Loes boeken voor een lezing, of meer informatie over de mogelijkheden; stuur dan een e-mail naar info@doemijmaardiabetes.nl of bel naar 06 50 99 72 67.

 

 

 

Advertenties