Loes als spreker

Eind september vond mijn laatste bruiloft van dit trouwseizoen plaats en wel op het prachtige zonnige Corfu. Nee je hoort mij niet klagen! Gelukkig hoefde ik me na deze laatste bruiloft niet te vervelen, want behalve een verhuizing (check!) staan er dit najaar verschillende presentaties over mijn boek op de agenda.

Een dag na terugkomst uit Corfu, mocht ik aantreden bij zorgorganisatie Meditta, om voor een groep praktijkondersteuners te vertellen over mijn boek. En dan specifiek over de rol van de zorgverlener in mijn optiek, maar ook de anekdotes uit het dagelijks leven met diabetes. In de twee weken dat de presentaties plaatsvonden zag ik zo’n 120 praktijkondersteuners voorbij komen. Mensen dus die werken in de zorg en dagelijks patiënten met diabetes (meestal type 2) voorbij zien komen. Mensen waarvan je denkt; die hoef ik niet veel wijzer te maken, die weten alles al. Niet dus.

Ik zag het gewoon gebeuren toen ik mijn verhaal vertelde, het ongeloof in hun ogen als ik vertel hoeveel invloed diabetes op mijn leven heeft. De schrik als ik vertel hoe slecht er soms geluisterd wordt naar patiënten en meteen daarna de zelfreflectie; shit dat doe ik ook! De emotie bij sommige praktijkondersteuners als ze zich realiseren hoeveel er schuil gaat achter een HbA1c, dat zoveel meer is dan een cijfertje.

Ik moet eerlijk zeggen, het deed me meer dan ik had verwacht, deze presentaties. Ik realiseerde me dat ik er niet stond puur om mijn eigen verhaal te vertellen. Nee, ik kon daadwerkelijk iets betekenen in het dagelijkse werk voor deze mensen. En dus in het begrip naar hun patiënten. Ik kreeg hen in beweging met mijn verhaal en oh wat voelde dat bijzonder.

Dit smaakt naar meer. Ik wil mensen bewegen, enthousiasmeren, wakker schudden en raken met mijn verhaal. Misschien wel bij jouw organisatie, zorginstelling of stichting. Ben je benieuwd naar het verhaal achter Doe Mij Maar Diabetes? Neem dan gerust contact met me op via info@doemijmaardiabetes.nl

 

Advertenties

Een gedachte over “Loes als spreker

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s