Wat gebeurt er allemaal?!

Af en toe moet ik mezelf echt even knijpen. Wat gebeurt er allemaal?! Zoveel mooie, lieve en positieve reacties op mijn verhaal, ik ben er echt stil van. Gisteren had ik een interview met een lokaal magazine, waarbij de interviewster bijna emotioneel werd van mijn verhaal. ‘Jouw puurheid raakte me’, mailde ze me later. Waauw.

Afgelopen week ontving ik een reactie van Ypsomed, de producent van mijn insulinepomp Omnipod. ‘Jouw boek heeft een heel goed inzicht wat het betekent om diabetes te hebben. Wij als bedrijf dat producten levert voor mensen met diabetes, willen begrijpen wat diabetes en de impact daarvan is. Jouw boek helpt ons daarbij.’  Fantastisch toch?

Steeds meer besef ik dat ik niet alleen mijn verhaal heb kunnen vertellen in mijn boek, maar dat het misschien wel eens heel nuttig kan zijn voor veel meer mensen. Mede-diabeten natuurlijk, maar misschien nog meer hun familie, vrienden en collega’s. En wat te denken van zorgverleners, die het soms allemaal beter weten maar in werkelijkheid maar zo’n zes uur per jaar zien of horen hoe het met je gaat.

Ik denk dat boek laat zien hoe het is om écht te leven met diabetes. Natuurlijk zijn het mijn persoonlijke ervaringen, en mijn verhaal geldt niet voor al die andere diabeten, maar het begin is gemaakt. Als dit uiteindelijk tot meer ervaringsverhalen gaat leiden, is dat toch alleen maar mooi?

 

 

Advertenties

Een gedachte over “Wat gebeurt er allemaal?!

  1. Hoi Loes, wat super dat je een boek hebt geschreven over het leven met diabetes.
    Mijn dochter heeft het binnenkort tien jaar ……..een mooi moment om het haar dan cadeau te doen!
    Ik kan niet wachten om het zelf ook te lezen!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s